arrow_drop_up arrow_drop_down


DE KRACHT VAN EEN OPRECHT GOED T-SHIRT

(een project van IAMmozi)

IAMmozi

"Voor ieder shirt dat verkocht wordt, gaan we een kansarm kind in Malawi blij maken."

Copyright Ed Peeters PhotographyMonique speelde al jaren met het idee om zelfstandig ondernemer te worden, in de confectie. Ze maakte zich wel zorgen om de enorme vervuiling die deze industrie met zich meebracht. Ook de vele misstanden in de productielijn baarde haar zorgen. Daar wilde ze een oplossing voor vinden. Opeens kreeg ze de ingeving hoe ze een mooi fairtrade product van organisch katoen kon koppelen aan een betere toekomst voor de vele kansarme kinderen in Malawi.


Het product

IAMmozi produceert fairtrade t-shirts van organisch katoen en 5% elasthan in een GOTS- en SA 8000-gecertificeerde fabriek in India.


Bijdrage aan de wereld

Verkoopt IAMmozi een t-shirt, dan krijgt een weeskind in Malawi ook een t-shirt. Daarmee wilt Monique ze laten voelen dat ze gezien worden en dat ze in zichzelf mogen geloven.


De eerste resultaten

 Afgelopen januari werden de eerste IAMmozi-cadeaus uitgedeeld. In Ngara Malawi is een school die door een Noord-Hollands koppel wordt gerund. De kinderen van deze school hebben nu allemaal een eigen IAMmozi-shirt ontvangen.


De visie van Monique

 IAMmozi is de verbindende schakel tussen de mensen in de productie en de kinderen in Malawi. Vanuit 'I AM' de verbinding aangaan met de ander, omdat we elkaar uiteindelijk toch nodig hebben.  Wanneer dit bewustzijn groeit, kan het zich als een olievlek over de wereld verspreiden.


HOE JE KUNT HELPEN

IAMmozi wil de wereld veroveren met haar manier van zakendoen. Jij kunt daarbij helpen door anderen bewust te maken van IAMmozi en haar missie. Heb jij mensen in je netwerk die maatschappelijk betrokken ondernemen en/of leven? Breng ons met elkaar in contact, link ons via social media of stuur een bericht naar info@iammozi.com.


EN DOE JEZELF EN EEN WEESKIND EEN T-SHIRT VAN IAMmozi CADEAU!Maak nader kennis met Monique Zita Molenaar-Haak

Cookies erbij?